Работилници за деца 2016

Тази година СФАФ Варна си партнира с хотел-галерия Графит и Фондация Св. св. Константин и Елена в организирането на работилица за деца в галерия Графит.

Работилницата бе водена от г-жа Карин Жанет от студио Labodanim (Франция) и нейните колеги от студио Camera-ETC. (Белгия). Екипът показа на децата как да анимират своите въображаеми герои и да им вдъхнат живот с помощта на пластилин. Професионален екип от български наставници беше там, за да помага на чуждестранни лектори. Благодарим на Кристина Гацова, Бианка Ташкова, Кристина Събева.

Тази година фокусът на работилницата беше социалната интеграция. Групите в галерия Графит бяха смесени и участваха и деца от домове за социални грижи във Варна.

В същото време, по време на фестивалните дни, се проведе и друга работилница - този път във Франкофонски център във Варна. И тази инициатива бе ръководена от г-жа Карин Жанет и се съсредоточи върху работата с група от по-големи деца.

Филмът, направен от участниците в работилницата за деца и Ателието бе представен и направи своята премиера по време на Официалната церемония по закриване на фестивала. Подаръци на децата раздадоха нашите спонсори от Сосиете Женерал Експресбанк и Чупа чупс.

Изглежда, че местата в Работилници за деца 2016 вече са запълнени.