Работилници за деца 2014

Скъпи приятели, за нас е искрено удоволствие да представим завършените детски филми от двете работилници, които се проведоха в рамките на десетото издание на Световния фестивал на анимационния филм в град Варна.

Първо представяме резултата от традиционната детска работилница, която всяка година се провежда във ФКЦ Варна в рамките на фестивалните дни. Тази година в нея взеха участие 20(!) млади таланти, а техни ментори в света на анимацията бяха г-жа Карин Миралес(Франция), г-жа Радост Нейкова и г-ца София Илиева(България). Искрено сме им благодарни за помощта и свършената невероятна работа. Тази година изработеният филм отдава почит на 10-то издание на фестивала и на град Варна! Може да го видите тук:

Малко преди началото на Фестивала, в "Детски кът" Варна се проведе още една работилница с деца, водена от студенти и млади професионалисти в областта на анимационния филм. Там много от гостите на детския парк можаха да се запознаят с чудото на анимацията и сами да опитат да вдъхнат живот на собствените си герои и рисунки. Благодарим на нашите приятели от "Детски кът" и особено на Милен Минков, както и на Интерфуудс за сладките изненади! Вижте направения клип и снимки от работилницата тук:

Изглежда, че местата в Работилници за деца 2014 вече са запълнени.