Селекционна Комисия

Хана Летаиф

Example image

Родена на 28 ноември, 1987г. в Страсбур, Франция. Учи "Кино и аудиовизия" в лицея Станислас във Висембур в Алзас. През 2011г. завършва Висшето училище за анимационно кино Лакомбр в Брюксел. По време на следването си там тя създава три анимационни филма: "Рутина" (2009), "Осъден на живот"(2010) и дипломния "Аз не съм чудовище" (2011), който е удостоен с наградата за най-добър анимационен филм на фестивала "Une nuit trop courte" в Гренобъл (2012) и с наградата на журито на фестивала Micro&Film (2012) в Обена, Франция. Включен е в официалната конкурсна програма на около 40 международни кинофестивала, между които Анеси, 2012 и Premier Plan в Анже, 2012. Нейният дебютен филм "Резен от полето" (2015) е излъчен по френския телевизионен канал ARTE. През 2012 и 2014г. е автор на анимационните "шапки" на фестивала "Международни срещи на анимационното кино" във Висембур.

Никола Майдак

Example image

Роден в Словения през 1972. Има магистратура по изящни изкуства от Факултета по Драматични Изкуства в Белград. През последните 20 години е оператор, аниматор, режисьор и лектор на свободна практика.

Филмография: "Rabbitland" (2013), "Jelovnik" (Menu) (2000), "Usamljeni hasisar" (Lonely Hashishman) анимиран музикален клип за Darkwood Dub (1995), "Situacija" (Situation) анимиран музикален клип за Darkwood Dub (1997), "Volim je ja" (I love her) анимиран музикален клип за Vampiri (1992)

Rabbitland (2013) e прожектиран на над сто фестивала по целия свят. Награден е с Кристална Мечка на немския фестивал Берлинал и с още много награди.

Господин Неделчев-Дидо

Example image

Режисьор, художник, аниматор и сценарист на повече от 40 анимационни и документални филма. Участвал в официалните селекции и награждаван на множество международни филмови фестивали. Завършил ВИТИЗ "Кр. Сарафов", специалност "Анимационна режисура". Доктор по "Кинознание, киноизкуство и телевизия", преподавател в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" по анимация. Участвал в международни научно-практически конференции, изнасял лекции и ръководил майсторски класове в Москва, София, Узбекистан, Сърбия и др. Частен филмов продуцент, член на Съюза на българските филмови дейци и на Съюза на българските журналисти.