Пълнометражни филми

Етел и Ърнест

Етел и Ърнест

Великобритания, 2016, 94 min.

Режисьор: Роджър Мейнууд

Продуцент: Камила Дийкин, Рут Фийлдинг

Сценарист: Роджър Мейнууд

Музика: Карл Дейвис

Анотация: Този ръчно рисуван анимационен филм, базиран на награждаваната графична новела на Реймънд Бригс, е интимен и нежен разказ за живота и времето на неговите родители, двама обикновени лондончани, преживели необикновени събития.

Мъст

Мъст

САЩ, 2016, 75 мин.

Режисьор: Джим Люджан, Бил Плимптън

Продуцент: Бил Плимптън, Уенди Конг Жао

Сценарист: Джим Люджан

Музика: Джим Люджан

Анотация: Второразредният ловец на глави на име Род Роси се оплита в мрежа от опасности, когато бива нает от бивш рокер/бивш кечист и настоящ американски сенатор с прякор Детфейс.

Тереза и Тим

Тереза и Тим

Испания, 2017, 75 мин

Режисьори: Агурцане Инчаураха

Продуцент: Елена Гозало, Рикардо Рамон

Сценаристи: Хосеба Беристейн, Хуан Луис Карерас

Музика: Хосеба Беристейн

Анотация: Всяка година елфите ни носят нова пролет. Тази година Тим е нов сред тях. Привлечен от примамливите празнични звуци, той се отдалечава от останалите елфи и бива заловен от Самуел и Влад, които го използват като циркова атракция. Тереза, шестгодишно момиченце, ревнува от малкото си братче. Тя посещава празника, открива изложения на показ Тим и веднага е очарована от него. А той, от своя страна, вижда в нейно лице възможност за бягство.

Момичето без ръце

Момичето без ръце

Франция, 2017, 76 мин.

Режисьор: Себастиен Лоденбаш

Продуцент: Жан-Кристоф Сулажон

Сценарист: Себастиен Лоденбаш

Музика: Никола Сако

Анотация: В трудни времена един мелничар продава дъщеря си на Дявола. Поради своята невинност тя успява да се измъкне, но губи ръцете си. Девойката напуска семейството си и среща Богинята на водата, един мил градинар и един принц в неговия замък. Предстои й дълго пътуване към светлината…

Made in Brachycera

Made in Brachycera

България, 2017, 70 мин.

Режисьор: Николай Тодоров

Продуцент: Николай Тодоров

Сценарист: Виктор Самуилов

Музика: Ива Тодорова, Данко Йорданов, Елена Тодорова

Анотация: Герои на този филм са мухите. Предводителката им – мухата Майка – в края на живота си е изпълнена с решимост коренно да преобрази бита на своите поданици като се опита веднъж за винаги да изтрие позора, „прославил” ги като едни от най-гнусните същества сред ципокрилите.

Зоотроп

Зоотроп

България, 2017, 100 мин.

Режисьор: Сотир Гелев

Продуцент: Пенко Гелев, Сотир Гелев

Сценарист: Сотир Гелев

Музика: Румен Бояджиев

Анотация: Два робота, Примус и Децимус, трябва да минат през лабиринт , пълен с необикновени предмети. За да намерят правилния път или понякога просто да задоволят любопитството си, те изследват и възстановяват историите на предметите. Така, преследвайки целите си, те срещат странни същества. Понякога нещата се случват бързо и устремно, а понякога са болезнени и водят до отчаяние. Роботите постепенно осъзнават, че усилията им са съпроводени от някакъв вид безнадеждност.