Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/varnafest/www/root/old-site/ws-config.php on line 13
Политика за защита на личните данни | WFAF
Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

По смисъла на тази политика понятието „потребител“ включва всяко физическо лице, регистрирано или използващо услугите, предлагани от сайта, с цел получаване на информация и възможност за заявяване на участие чрез сайта, като същото действа в лично качество и извършва действията чрез сайта за задоволяване на лични потребности или действа в качеството на законен/ доброволен представител на друго лице, включително на юридическо лице.

Сдружение с нестопанска цел „Световен фестивал на анимационния филм” взима необходимите мерки, за да съхрани личните данни на своите клиенти, като се съобразява с Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му.

Информация за това какви Ваши лични данни обработваме:

За да можем да изпълним Вашата регистрация за събитието, Вие ни предоставяте следните данни:

  • имена
  • адрес
  • имейл адрес
  • настоящ адрес
  • пощенски код
  • филмов екип
  • учебно заведение/месторабота
  • информация за кредитна или дебитна карта, номер на банкова сметка или друга банкова и платежна информация във връзка с плащанията към „Световен фестивал на анимационния филм”.

Тези данни ние ги запазваме и използваме по следния начин:

  • имейл адресът е необходим , за да изпратим потвърждение за получаване на регистрацията Ви; за публично ползване и публикуване в програмата на Фестивала (само за водещи на събития от Фестивала); за получаване на информация за бъдещи събития организирани от „Световен фестивал на анимационния филм”;
  • имената, адресите, електронния адрес (e-mail) и пощенския код запазваме за осъществяване на личен контакт с участник или водещ във Фестивала, когато е необходимо доуточняване на финансови и/или организационни детайли, или за доставяне на пратка, например сертификат по пощата.
  • Предоставянето на информация за филмовия екип е задължително. Тази информация се ползва за анализиране и обработване на личния Ви профил на участниците във Фестивала. Тези данни ние ги запазваме и използваме, като са получени от следните функционалности на сайта на Фестивала : – имена, адрес, филмов екип, имейл адрес и пощенски код, получени от страницата за регистрация; Можем да Ви изпращаме информация за новини или целенасочени кампании на посочения при регистрацията от Вас имейл адрес.
  • Можете да откажете получаването на такъв тип имейли по всяко време, посредством линка за отписване в съобщението или като се свържете с нас от страницата Контакти.

При самото попълване на регистрационната форма има опции за това как разрешавате да използваме ваш e-mail адрес. Също така Можем да ви изпращаме информация на имейл адрес във връзка с уточнения по регистрацията за участие/водене в/на различни работилници.

Стандарти за сигурност:

При трансфера на данни използваме така наречената SSL-система за сигурност (Secure Socket Layer). Това е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Вашите лични данни достигат нашия сървър в неразбираем за неупълномощени лица код. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп. Това, че данните Ви се предават кодирано, може да разберете от изображението на катинар в статус-линия на Вашия браузър непосредствено преди името на сайта ни.

Уеб анализ:

Google Analytics: Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб-анализи на Google Inc. (“Google”). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона.

Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google.

Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт. Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър. Facebook приставки (Бутон „Харесване“): Може да разпознаете Приставките на Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, САЩ чрез логото на Facebook или бутона „Споделяне“. За общ преглед на Facebook приставките, моля натиснете тук: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Когато използвате нашите онлайн услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Facebook.

По този начин Facebook се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона “Харесвам”, докато сте влезли във Вашия Facebook акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите онлайн услуги с Вашия Facebook профил. След това Facebook може да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Facebook. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Facebook на адрес https://www.facebook.com/policy.php В случай, че не искате да разрешите на Facebook да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт във Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.

Преглед, редакция, докладване и забравяне на личните Ви данни:

Можете да преглеждате, обработвате или изтривате Вашите лични данни от тук:

В случай, че забравите паролата си, можете да заявите получаване на нова парола от тук:

Вие имате право да изискате безплатна писмена информация относно лични данни , които са били запазени в уеб сайта varnafest.org.

Можете да поискате доклад с данните, които съхраняваме за Вас от този линк: или като се свържете с нас от страницата Контакт:

Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието/съгласията си за бъдещо използване на Вашите лични данни. Имате право по всяко време да откажете вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани, а също така да поискате да бъдат коригирани, заличени или блокирани. Може да поискате данните Ви да бъдат изтрити (да бъдете забравени) от тук: (ще се приложи линк, когато сайтът го преместим на домейн varnafest.org) или като се свържете с нас от страницата Контакт

Ако не сте регистриран потребител, може да проверите дали съхраняваме данни за Вас от тази страница (ще се приложи линк, когато сайтът го преместим на домейн varnafest.org). Ще получите имейл, от който ще може да заредите информация с личните данни, които пазим за Вас; или като се свържете с нас от страницата Контакт.

Продължителност на съхранението на данни:

Вашите лични данни се съхраняват само толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнението на нашите услуги. По-продължително съхранение на данните може да се наложи поради законови или правни наредби.

Линкове към други уеб страници:

www.varnafest.org съдържа линкове към други уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени. Указанията за защита на личните данни важат само за страницата www.varnafest.org

„Световен фестивал на анимационния филм” не предоставя получените данни на трети лица, с изключение на компетентни органи, които по силата на нормативен акт имат правомощия да изискват предоставянето на информация, сред която и лични данни, като например съдилища, прокуратура, различни регулаторни органи като “Комисия за защита на потребителите”, “Комисия за регулиране на съобщенията”, “Комисия за защита на личните данни, органи с правомощия по защита на националната сигурност и обществен ред”.

Заявките за участие на лица под 18 г. се подават от името на родителя/настойника, като се посочват само данни за родителя/настойника. Тези могат да участват само ако родител/настойник подпише специална декларация (посочва се декларацията) за съгласие или ако ги придружи.

Вашите права, във връзка с обработване на личните Ви данни Право на информация:

Вие имате право да поискате от нас информация дали и до каква степен обработваме личните данни.

Право на корекция:

В случай, че обработваме непълни или сгрешени/грешни данни, Вие имате право, по всяко време, да поискате да ги коригираме или допълним.

Право на изтриване:

Можете да поискате изтриване на личните данни, отнасящи се до Вас. Моля, обърнете внимание, че може да има причини изтриването да не се извърши веднага, поради наличие на нормативно изискване за запазване на данните.

Защита на данните:

„Световен фестивал на анимационния филм” спазва стриктно Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД) и е въвела съответните мерки и функционалности за тяхното спазване. (Версия на Политика за защита на личните данни от 20.06.2018)